دلایل ریجکتی ویزای توریستی سابقه کیفری نداشتن مدارک تمکن مالی...

نوشتههای تازه
پست های اخیر
دلایل ریجکتی ویزای توریستی
۱۴۰۱-۰۱-۳۰قدیمی ترین دانشگاه های دنیا
۱۴۰۱-۰۱-۳۰خطرناکترین فرودگاههای جهان
۱۴۰۱-۰۱-۳۰

چرا رنگ پاسپورت ها با هم متفاوت است؟
اگر در صف انتظار خطوط هواپیمایی ایستاده باشید و ده ها نفر را پاسپورت به دست، جلوی خود دیده باشید، کافی است تا به دستان شان نگاه کنید تا متوجه یک تفاوت جالب در میان دفترچه هایی شوید. اولین تفاوتی که می توانید آن را به وضوح ببینید، رنگ پاسپورت ها است که هر کدام به چند رنگ مشخص تقسیم شده اند. پاسپورت کشور های مختلف رنگ های متفاوتی دارند؛ انتخاب رنگ جلد پاسپورت هر کشور توسط مقامات همان کشور انجام می شود.وجود رنگ جلدهای پاسپورت ها و تفاوت آن ها بی دلیل نیست و هر کدام بر اساس ویژگی های مشخص تعیین شده اند.
تمام کشورهای جهان از اقلیم، فرهنگ، رسوم و زبان های مختلفی برخوردارند و همین تفاوت ها است که جهان را این گونه رنگارنگ و زیبا ساخته است. هر کدام از کشورها با گونه برداری از طبیعت و هویت شان دست به انتخاب تعدادی رنگ در پرچم ها و نمادهای تاریخی و معماری شان زدند تا بتوانند خود را به دیگر کشورها بهتر معرفی کنند. با این شناخت ذاتی، چند شاخصه ای که باعث می شود رنگ پاسپورت ها انتخاب و در هر کشور به اجرا برسد را با هم مرور می کنیم. عقاید مذهبی، تجربیات تاریخی و فرهنگی، همگی در انتخاب این رنگ ها موثر هستند. انتخاب رنگ جلد پاسپورت هر کشور توسط مقامات همان کشور انجام میشود انتخاب رنگ پاسپورت از میان چهار رنگ سبز، سیاه، آبی و قرمز انجام می شود و بستگی به شاخصه های آن کشور تلاش می شود تا نزدیک ترین رنگ از نظر روانشناختی و فرهنگی با آن کشور انتخاب شود.
رنگ اکثر گذرنامهها در جهان بصورت قرمز و یا آبی است اما شفافیت و طیف رنگ آنها با هم متفاوت است. همانگونه که از قبل گفتیم برای انتخاب رنگ این گذرنامه ها هیچ قاعده و قانون خاصی وجود ندارد. اما در انتخاب این رنگ ها سیاست، جغرافیا و حتی دین نیز نقش دارند. البته قابل ذکر است که برای اندازه، تکنولوژی ساخت و اطلاعات و نحوه نوشتن آنها استانداردهایی وجود دارد. اما رنگ جلد هر گذرنامه بیشتر هویت ملی هر فرد را نشان میدهد..
رنگ پاسپورت به چه معناست؟
تا این قسمت به بررسی نشانه های مشخص کننده رنگ پاسپورت ها پرداختیم و متوجه شدیم که تنها چهار رنگ سبز، سیاه، آبی و قرمز می توانند برای رنگ روی جلد پاسپورت ها انتخاب شوند. اما این که چه می شود تا یک پاسپورت، رنگی به خود بگیرد و بر چه معنا و مفهومی یکی از این چهار رنگ برای نشانه ماهوی اش انتخاب می شود نیاز به بررسی معنای این چهار رنگ دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
پاسپورت مشکی، کم ترین رنگ استفاده شده
رنگ پاسپورت بعضی از کشورهای آفریقایی به رنگ مشکی است. دلیل انتخاب این رنگ به هیچ وجه معنای نژاد پرستی ندارد. رنگ مشکی به طور ذاتی برای کشورهای آفریقایی مورد احترام است و جایگاه ویژه ای در فرهنگ آفریقایی دارد. البته رنگ مشکی برای جلد پاسپورت بعضی از کشورهای اروپایی مانند نیوزلند هم استفاده شده است. جالب است بدانید که در فرهنگ کشورهای اروپایی، رنگ مشکی نشانه مهارت و یکدستی است و معنای آن بار مثبت دارد
. مشکی کم استفادهترین رنگ در پاسپورت کشورها است و تنها ۷ کشور از این رنگ در پاسپورت خود استفاده میکنند. در تمامی این کشورها ، مشکی بخشی ازپرچم یا نماد کشورشان بوده و به این دلیل از آن استفاده شده است.
پاسپورت قرمز، پر استفاده ترین رنگ
در میان رنگ پاسپورت ها، رنگ قرمز، پر استفاده ترین رنگ است. تا جایی که اگر بخواهید در ذهن تان یک پاسپورت را تصور کنید، به احتمال زیاد، رنگ پاسپورتی که تصور کردید قرمز است.گفته میشود کشورهایی که در تاریخ خود تحت حکومت کمونیستی بودهاند یا هماکنون نیز توسط چنین اداره سیستمی اداره میشوند، دارای پاسپورتهای قرمز هستند.اعضای اتحادیه اروپا به جز کرواسی از گذرنامههای قرمز و کبود استفاده میکنند. کشورهایی مانند ترکیه که قصد دارند به این اتحادیه ملحق شوند نیز از همین رنگ برای گذرنامههای خود استفاده میکنند. کشورهای کلمبیا، پرو، اکوادور و بولیوی که عضو گروه آندین هستند نیز دارای گذرنامههایی با همین رنگ هستند. در بین آنها کشور سوئیس برای انتخاب رنگ گذرنامههای خود از رنگ پرچم کشور خود استفاده کرده است.
رنگ قرمز در پاسپورت ها عنوان یک نشانه سیاسی و جمعیتی در بسیاری از کشورها استفاده می شود. گفتنی است که رنگ قرمز نماد کشورهایی است که به وایکینگ ها بر می گردد.
پاسپورت آبی، دومین رنگ پرطرفدار
رنگ آبی که دومین رنگ پرطرفدار در میان پاسپورت های کشورهای مختلف است از معنایی متفاوت و جهانی تری برخوردار است. رنگ آبی روی پاسپورت ها به معنای «جهان جدید» است. رنگ آبی بعد از جنگ جهانی دوم در میان بسیاری از ملل به عنوان رنگی صلح طلب و جهانی شناخته شد و بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی این رنگ را به عنوان رنگ پاسپورت خود انتخاب کردند.
پاسپورت سبز با پشتوانه فرهنگی-مذهبی
رنگ سبز نشانه پیش زمینه های مذهبی قوی و تاثیرگذار بعضی از کشورهایی است که گذرنامه شان به رنگ سبز است. برای مثال می توان به کشورهای اسلامی مانند عربستان اشاره کرد. از آن جایی که در بسیاری از روایات و احادیث موجود به این نکته اشاره شده که رنگ سبز، رنگ مورد علاقه پیامبر اسلام،بوده است به این خاطر، رنگ سبز را برای پاسپورت این کشورها مورد استفاده قرار داده اند. اگر به پرچم کشورهای اسلامی مانند عربستان دقت کنید، می بینید که رنگ زمینه و غالب در آن سبز است. البته به غیر از کشورهای عربی-اسلامی، کشورهایی مانند نیجریه و بورکینو فاسو و سنگال و بسیاری از کشورهای آفریقایی تبار نیز به دلیل وجود فرهنگ اسلامی از این رنگ در رنگ پاسپورت خود استفاده کرده اند. گفتنی است که از طرف سازمان اقتصادی کشورهای آفریقای غربی رنگ سبز به معنای یکپارچگی و اتحاد اقتصادی و فرهنگی در میان این ملل انتخاب و استعمال شده است.
رنگ ها می توانند در میان فرهنگ ها و اقوام و ملل مختلف برای شناسایی هویتی این کشورها نقش موثری ایفا کنند و تمایز میان آن ها در رنگ پاسپورت یکی از شاخص ترین نشانه های بارز موجود در جهان امروز است.
رنگ جلد هر پاسپورت، میتواند به هر دلیلی، به یکی از ۴ رنگ آبی، سبز، قرمز و مشکی باشد و همچنین هیچ اجباری برای استفاده از رنگ خاصی در پاسپورتها وجود ندارد و حتی دولتها مختار هستند در صورت تمایل رنگ پاسپورت خود را بارها تغییر دهند.
قدیمیترین دانشگاههای دنیا دانشگاه بولونیا در سال ۱۰۸۸ تاسیس شده...
خطرناکترین فرودگاههای جهان فرودگاه پرنسس جولیانا Princess Juliana Airport این...
پیکاپ پاسپورت یا پیکاپ ویزا چیست؟ پیکاپ پاسپورت روندی است...